Er zijn grofweg vijf soorten PVC. Hieronder zijn deze en de kenmerken hiervan kort uiteengezet.

Een 5 mm dikke PVC vloer zonder click-systeem. Door het zware gewicht en de anti-slip achterkant blijft deze vloer uit zichzelf liggen. De ondergrond dient geëgaliseerd (uitgevlakt) te zijn. Advies is om de ondergrond te voorzien van een anti-slip lijm, waarop de Looselay geplaatst wordt

De oudere uitvoering van een volkern 5 mm PVC vloer met click-systeem. De ondergrond dient geëgaliseerd (uitgevlakt) te zijn. De vloer wordt op een geschikte ondervloer (min. 10dB) geplaatst.

Een 5,5 mm dikke PVC vloer met click-systeem voor zwevende (losliggende) plaatsing op een vlakke ondergrond. Een juiste ondervloer (min. 10dB) dient tussen de ondergrond en de WPC vloerdelen gelegd te worden. Deze type kan over een bestaande tegel- of natuursteenvloer worden gelegd.

Zeer populair, goedkoopste in z’n klasse
Een dunne (2,5 of 2,0 mm) PVC vloer die op 2 manieren geplaatst kan worden, namelijk: 1) direct verlijmd, middels een geschikte lijm op een geëgaliseerde ondergrond. Veelal toegepast in grote ruimtes of bij het doorleggen in meerdere vertrekken, of 2) geplakt op een zelfklevende ondervloer.

Beste keus
De nieuwste ontwikkeling in click-uitvoering met geïntegreerde ondervloer. De stabiele vloer wordt zwevend (losliggend) geplaatst. Een ondervloer is NIET nodig. De ondergrond dient vlak te zijn. Kan over een bestaande tegel- of natuursteenvloer.

Klik hier voor meer info over PVC vloeren (gelegd door Krukservices.nl)

Interesse of vragen?

Stuur ons een e-mail, of bel ons op 070 568 0839