Plafonds verlagen doet men om verschillende redenen. Isolatie en aestisch uiterlijk zijn de voornaamste.

Een plafond verlagen kan op drie verschillende manieren; gespannen, afgehangen of vrijdragend. Per situatie dient te worden beoordeeld of er, en zo ja, welk type plafond er dan zou kunnen worden geplaatst.

Gespannen plafonds bestaan uit een kunststofdoek dat onder het oude bestaande plafond gespannen wordt op systeemprofielen aan de muren. Hierdoor ontstaat een geheel nieuw plafond dat niet van echt te onderscheiden is. Evenals met een ‘gewoon’ plafond is het ook mogelijk om bijvoorbeeld spotjes of hanglampen in het plafond aan te brengen.
Dit type plafond wordt niet door Krukservices.nl aangeboden.

Afgehangen plafonds bestaan uit een speciaal bevestigingssysteem dat wordt bevestigd aan het bestaande plafond, waardoor er een rails ontstaat. Vervolgens worden de plafonddelen (meestal gipsplaten) aan de rails gemonteerd.

Vrijdragende plafonds worden niet aan het plafond bevestigd, maar enkel aan de muren. Het nieuwe plafond staat daardoor niet in contact met het ”oude” plafond, wat eventuele geluidsoverlast verminderd. Dit type plafond is vooral geschikt voor kleine ruimtes en ruimtes met een ”zwak” plafond.

Bekijk hier de portfolio van Krukservices.nl met betrekking tot verlaagde plafonds