Steeds meer mensen kiezen voor PVC, zowel klik- als lijm. Relatief gezien is PVC veel duurder dan de meeste andere vloerbedekkingen, zoals tegels, laminaat en parket. Toch is het aan te raden om vaak beloopbare (en natte!) ruimtes te voorzien van PVC, wanneer de omstandigheden daarom vragen.

Welke voordelen zijn er met een PVC vloer?

Er zijn heel veel voordelen ten opzichte van een conventionele vloer, maar de meest belangrijke (vinden wij) zijn de volgende;

  1. Super Sterk! Één van de grootste voordelen van een pvc-vloer is dat het ijzersterke vloeren zijn. Met andere woorden, ze kunnen wel tegen een stootje. Ideaal dus voor intensief belopen ruimtes. Wel zo fijn dat je over de vloer kunt zonder je zorgen te maken over slijtage.
  2. Geschikt voor vloerverwarming! Steeds meer huizen worden voorzien van vloerverwarming. Soms is er zelfs vloerkoeling aanwezig. Daar wil je natuurlijk optimaal van profiteren. De beste vloer in combinatie met vloerverwarming is een pvc-vloer. Het voordeel van pvc-vloeren is dat ze de warmte perfect geleiden. Er wordt dus weinig warmte tegengehouden. Heb je vloerverwarming? Dan ben je dus niet meer veroordeelt tot een plavuizen vloer, maar kun je nu ook kiezen voor een sfeervolle, warme pvc-vloer.
  3. Geluiddempend! In je eigen huis wil je tot rust komen en ontspannen, en in je kantoor zou je het liefst gewoon goed willen werken. Dan wil je dus geen vloer hebben die van je kamer of kantoor een klankkast maakt. Eén van de voordelen van pvc-vloeren is dat ze een stille vloer zijn. Ze dempen het contactgeluid optimaal. Dat is natuurlijk ook heel fijn voor de onderburen (of voor jezelf).

Voor een uitgebreide lijst van de voor- en nadelen kun je hier kijken.

Hoe duur is PVC?

Hiermee komen we eigenlijk gelijk op het grootste nadeel: PVC is eigenlijk ontzettend duur. Het kan variëren van enkele tientallen euro’s (Plak PVC) tot bijna honderd euro (SPC PVC) per vierkante meter.

Waar komen dan de prijsverschillen vandaan? Zou je denken. De prijsverschillen hebben vaak te maken met het type PVC dat wordt aangeboden. Klik hier voor een lijst met de soorten PVC.

Waarom Krukservices.nl?

PVC vloeren leggen is niet ontzettend lastig, en veel vaklieden zijn ertoe in staat. Wij proberen ons te onderscheiden op dit gebied door 1) de inkoopprijs voor PVC laag te houden indien je zelf niet over PVC beschikt en 2) korting te geven op werkzaamheden die eveneens moeten plaatsvinden.

PVC door Krukservices.nl gelegd

Heb je niet een al te groot vloeroppervlak dat moet worden voorzien van een PVC vloer? In dat geval kunnen wij altijd kijken of er een mooie restpartij geschikt is voor jouw ruimte.

Interesse of vragen?

Stuur ons een e-mail, of bel ons op 070 568 0839