Schimmels kunnen serieuze gezondheidsproblemen veroorzaken. De oorzaak van schimmel is altijd een teveel aan vocht aangezien schimmels zich alleen in vochtige omstandigheden kunnen ontwikkelen. 

Wanneer er schimmels in je huis of kantoor opduiken, kan je er dus zeker van zijn dat je ook een vochtprobleem hebt (gehad). Je kan de aanwezigheid van schimmel zien of ruiken. Soms is het best moeilijk om te bepalen waar de schimmel zit.

”Onzichtbare” schimmel achter het behang. Bij uitstek een goede plek voor schimmels omdat het behang naast de muur ook vochtig blijft.

Type vochtproblemen

Grofweg kan worden gesteld dat schimmel op drie manieren geleidelijk kan ontstaan, namelijk door condensatievocht, doorslaand vocht, of opstijgend vocht.

Heb je een vochtprobleem? Krukservices.nl kan vocht-, optische en thermische metingen verrichten om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen. Klik hier voor meer informatie.

Condensatievocht is vocht dat ontstaat door afkoeling van warme lucht. Denk bijvoorbeeld aan de hete stoom die tijdens het koken ontstaat en neerslaat op de tegels en de ramen. Wanneer deze vochtige lucht niet voldoende afgevoerd wordt, gaat het condenseren tegen de muren die als gevolg vochtig gaan worden. Op een vochtige muur kan een schimmel zich goed verder ontwikkelen. 

Er is sprake van doorslaand vocht wanneer er problemen zijn met de vochthuishouding van de gevel. Wanneer de gevel, om gelijk welke reden, niet goed kan uitdrogen, zal het vocht dat zich in de gevel bevindt doorslaan naar de binnenmuren, die vervolgens ook vochtig worden.

Opstijgend vocht is een veel voorkomend probleem en vooral oudere woningen hebben er last van. Optrekkend vocht is grondvocht dat door het ontbreken van een goed functionerend vochtscherm via de fundering in de muren trekt. De muren raken door het grondvocht na verloop van tijd verzadigd en kunnen plaatselijk erg nat worden.

Schimmels geven een muffe geur af, en zijn makkelijk te herkennen aan de donkerbruine, bijna zwarte kleur

Lekkages

Indien je last hebt gehad van een eenmalige lekkage, dan heb je waarschijnlijk niet zo snel last van schimmels. Dit wordt anders indien de lekkage onopgemerkt blijft voor een bepaalde tijd en de oppervlakten nat blijven. Het is in dat geval altijd noodzaak om eerst de lekkage te verhelpen, en daarna de schade te herstellen, anders is het soms letterlijk dweilen met de kraan open.

Krukservices kan zowel de lekkage verhelpen als de gevolgschade herstellen. Last van schimmels? In dat geval kunnen wij ook de schimmels voor u bestrijden. Neem contact met ons op voor mee rinformatie of een vrijblijvende offerte.

Hulp nodig bij het verhelpen van een lekkage?

Stuur ons een e-mail of bel met 070 568 0839